Recepten

Vaderdag special deluxe

Vaderdag, een dag dat mama’s en kids even stil staan bij wat hun vader voor hun betekent en dit groots vieren. (zie wikipedia) Ze ochtends een ontbijt op bed met veel vlees, er met de lunch al een koud biertje voor je klaar staat. En na het avond eten (met o.a. hamburger) staat de TV al aan, de stoel al voor verwarmd, een nieuwe biertje open is gemaakt en je schoenen voor je worden uitgedaan en savonds als je naar bed gaat er….. ehm nou ja dat hoop je dan maar als vader natuurlijk 🙂

Wij vaders hebben hebben een belangrijke rol in onze familie. Wij zorgen ervoor dat onze kroost beschermd wordt, dat kasten in elkaar geschroefd worden (voor hun groeiende kleren stapel), dat de auto(s) gewassen worden, er hout klaarlicht voor de houtkachel (voor als ze het koud hebben), over sloten springen, in bomen klimmen, bij het stoplicht een race begint met een andere auto (net zoals in Cars natuurlijk) en dit is nog maar het begin van wat wij vaders allemaal doen en betekenen. Dit realiseer je zelf als vader ook niet altijd dat je dit soort goeie dingen doet en je naasten dus automatisch ook niet. Daarom is er dus ook Vaderdag, om even stil te staan hoeveel we betekenen voor onze kroost en voor onze vrouw/vriendin. Naar mijn mening heb je altijd een vader figuur nodig in je leven. Iemand die verteld dat je het gewoon maar moet doen die ene vakantie trip, of zegt dat die nieuwe vriend of vriendin misschien wel niet zo’n heel handige keuze is geweest. Je helpt bij de aankoop van je eerste auto of motor.. etc etc 🙂 En je helpt in het maken van een keuze op de menu kaart in een restaurant (goeie brug toch?)

Vaderdag hamburger special deluxe

Speciaal voor Vaderdag heb ik een hamburger ontwikkeld die alles in zich heeft zodat je optimaal kan presteren als vader. Wat heb je als vrouw/vriendin/kind nodig om dit recept te maken?

 • Verse hambruger’s (liefst van de slager, zon dikke)
 • Eieren
 • Spek / Bacon reepen
 • Champignons (half bakje)
 • Paprika (geel of rood)
 • Kaas
 • Tomaat
 • Komkommer
 • Mayo & Ketchup
 • Italiaanse bol

Je maakt hem als volgt. Doe de hamburgers in de koekenpan, bak deze eerst op een zacht vuurtje, op braad ze op het laatst een beetje aan zodat ze lekker stevig worden, doe op het laatst nog 1 a 2 plakjes kaas boven op de hamburger zodat die nog een beetje smelten. Ondertussen maak je de bacon / ei / champignons laag. Maak van de bacon een rondje (met een gat in het midden) zorg ervoor dat de bacon goed aan elkaar blijft zitten. Bak de bacon ligt aan, snijd ondertussen de champignons. Doe de champignons in het midden van het bacon rondje. Bak dee even kort mee. Tik nu het ei er in kapot, en bak het ei nu met de bacon en champignons. Snij de paprika in reepjes en bak deze ook even kort mee.

Omdat je man ook vitamines verdient (voor de vaders, dit mag je er na de hand ook tussen uithalen) snij je een tomaat in plakjes en een paar komkommer plakjes. Begin nu met het opmaken van het broodje. Begin eerst met een laag mayo, leg daarop de tomaat plakjes en de komkommer plakjes. Snij nu een paar plakken kaas en leg die weer op de tomaat / komkommer, dan leg je het ei boven op de kaas. En nu komt het, de hamburger, leg deze met veel liefde en passie boven op het ei. Eindig met een laag saus (combi mayo / ketchup). En klaar ben je!

20150401_181248

Dit is iets van je man/vader nooit zal vergeten dat je dit voor hem hebt gemaakt op Vaderdag. Ook namens mij, bedankt dat je dit hebt gedaan voor je man/vader.

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

 1. Ralf zegt:

  Mijn slager is niet zo dik. Kan het dan wel?

 2. Inge zegt:

  Leuk stuk Joris!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *