Recepten

Vegetarische ovenschotel met bloemkool

Nu we steeds meer vegetarisch gaan eten ben ik nog wat zoekende in makkelijke recepten die natuurlijk ook nog eens lekker zijn. Alhoewel lekker natuurlijk niet voor iedereen lekker hoeft te zijn. Wij waren hier toch zeer over te spreken.

Voor vier personen:800 gram vastkokende (iets kruimig kan ook nog) aardappelen
Vegetarische ovenschotel, bloemkool, aardappel, tomaat.1 bloemkool in roosjes
2 tomaten in parten
1 el gemalen kurkuma
1 el gemalen gemberpoeder
1 el kerriepoeder
1 blikje kokosroom
Peper en zout
Boter om ovenschotel in te vetten
Evt vegetarische burger
Plakjes kaas.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de aardappelen en doe ze in ruim water (bloemkool komt er ook nog bij in) in de pan. Zet ze op het vuur en kook ze 10 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Als de aardappelen 10 minuten gekookt hebben kunnen de bloemkoolroosjes er boven op. Kook deze 5 minuten mee. Snijd de tomaten in parten.
Vet de ovenschaal in. Giet de aardappelen en bloemkool af en doe deze in de ovenschotel. Doe de tomaten er bij in. Strooi de kruiden er over heen, peper en zout naar smaak. Hussel het door elkaar. Kokosroom er bij in. Hussel nogmaals door elkaar. Plakjes kaas er overheen en de schotel kan voor 15 minuten in de oven. Op het laatst even in de gaten houden, dat het niet aan gaat branden. Hij kan er eventueel wat eerder uit.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *