Soms heb je zo’n zondag… Geen extra boodschappen in huis gehaald en geen idee wat je wil gaan koken. Dan begint mijn speurtocht door de voorraad- en koelkast. Zo bedacht ik om zelf pizza te gaan maken. Na de eerste stappen van het recept te hebben door lopen, bezig met het deeg voor de bodem, zie ik ineens staan laat het deeg een uur rijzen… Een uur! Oke, te laat begonnen om iets een uur weg te zetten. Er waren twee hongerige familieleden onderweg, tijd voor een plan b! Opnieuw de kasten door en zo vond ik spaghetti en veel groene groenten en begon ik te experimenteren. Ik kookte een vegetarische spaghetti met groene groenten in pesto en de hongerige familieleden hebben er smakelijk van gegeten.
1 el olijfolie
2 el pesto, meer naar smaak
1 teentje knoflook
Bosje bosuitjes
1 stronk broccoli in kleine stukjes
1 groene paprika
1 courgette
1 doosje kastanje champignons
Handjevol basilicum blaadjes
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Zet de hapjes/ wokpan op een laag vuur. Doe de olijfolie met 1 el pesto in de pan. Pers 1 teentje knoflook boven de pan uit. Snijd het bosje bosuitjes in kleine ringen en doe deze in de pan. Snijd broccoli in kleine roosjes en wok deze door het mengsel heen. Vervolgens de courgette, paprika en dan de champignons. Doe een aantal lepels kookvocht uit de spaghetti pan bij de groenten in. Doe de deksel even op de pan zodat de groenten een beetje gaar kunnen stomen. Af en toe roer je even. Wanneer de groenten gaar zijn roer je heel kort de basilicum er in mee. Op het bord de spaghetti en een grote opscheplepel groene groenten er boven op, basilicumblaadje om te garneren. De kaas serveer je in een kommetje zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.