Recepten

Vegetarische tajine met paprika

Ik ben nog niet helemaal thuis in de wereld van de tajine. Nog druk aan het ontdekken hoe ik hem kan gebruiken en wat ik er allemaal in klaar kan maken. Als ik terug denk aan de tajine’s die ik in Marokko voorgeschoteld kreeg dan loopt het water me in mijn mond. Iedere keer is een feestje om de tajine op het vuur te zien staan. Het is een plezierige manier van koken. Het staat lekker te pruttelen terwijl je alle tijd hebt om verdere voorbereidingen te doen of juist de boel aan de kant te maken. Dit keer een vegetarische tajine.

Tajine met paprika en rijst

1 groene paprika
1 rode paprika
2 uien
2 tomaten
2 el fijngehakte peterselie
1/2 tl tijm
200 gram rijst
100 ml appelsap (flevosap)
200 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout

Zet de tajine op zacht vuur met olijfolie. Snipper de uitjes en voeg ze toe. De paprika snij je in dunne reepjes, voeg toe. Breng op smaak met peper/ zout en voeg de tijm toe. Roer alles even lekker door elkaar. Voeg de rijst, de appelsap en het bouillon toe. Breng het aan de kook. Zet vervolgens het vuur weer zacht en sluit de tajine. Laat het door pruttelen. Luister zo nu en dan of het pruttelt. Want als je het niet meer hoort pruttelen dan heb je de kans dat het vocht verdwenen is. Aanbak gevaar. Het moet ongeveer een 20 minuutjes kunnen koken. Proef anders een keer tussen door. Snij de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn. Als het bijna gaar is dan kun je dit toevoegen. Je kunt de deksel nog even sluiten tot alles lekker heet is geworden.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *