Recepten

Venkelsoep van 24 kitchen

Verse venkelknollen van de tuin. Ze lagen al een tijdje in de koelkastla. Voor het eerst liet ik venkelknollen groeien in de tuin. Nooit eerder maakte ik iets met venkelknollen in de keuken. Ik was dan ook inspiratieloos, tot dat mijn oog viel op dit recept in één van de folders. Tijdens het schoonmaken kwam ik nog een vriendelijk klein rupsje tegen. Wat al die tijd blijkbaar in mijn koelkast had gewoond. Nu kreeg hij het vast warm en besloot eens om zich heen te kijken. Nu heeft het rupsje het buiten nog kouder ben ik bang…

Bij het recept van de soep horen ook geitenkaasbroodjes. Chevre chaud. Hete geit. Heerlijk! Wat niet in het recept staat en wat wij wel deden is een beetje honing over de geitenkaas. Zoete smaak bij het hartige van de geitenkaas. Om je vingers bij af te likken lekker. De venkelsoep is een lekkere maaltijdsoep. Door de combinatie met linzen, bonen en aardappel die door de soep gaan is het een goed vullende soep geworden.

Mocht je ook eens venkelknollen hebben dan is deze soep zeker een aanrader. Je kunt het recept achter de link vinden. Volgend jaar ga ik weer venkelknollen op de tuin zetten. Mooie plant met een heerlijke zoete anijsachtige geur.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *