Recepten

Vlaflip met aardbeien

Soms hunker ik ineens naar een toetje uit het verleden. Ik ben vroeger ontzettend verwend met toetjes. Eigenlijk kregen we altijd een toetje na het eten. Meestal yoghurt met een beetje suiker of bessola (krentjebrei) met een drupje gele vla. Zo nu en dan was er een verwentoetje. Lammetjespap of custard als warme toetjes bijvoorbeeld. Vlaflip was één uit de koude categorie. Wij maakten de vlaflip met aardbeien.

Aardbeien
Yoghurt
Vla
Glazen

Reken ongeveer 6 aardbeien per persoon. De helft gaat in de blender of pureer je met de staafmixer. De andere helft snijd je in kleine blokjes. Giet een bodem vla, daarna een laag yoghurt, een laag gepureerde aardbeien, een laag vla en nog een laag yoghurt. Om de lagen mooi zichtbaar te houden goot ik de verschillende lagen over een lepel heen in het glas. Zo kun je het voorzichtig op de vorige laag gieten. Bovenop leg je de stukjes aardbeien. Maak de toetjes tijdens het koken klaar en zet ze in de koelkast. Dan zijn ze klaar voor gebruik.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *