Recepten

Yoghurtdip

Een zondagse picknick in eigen tuin is helemaal compleet met een dienblad vol met lekkers. Pickpick zegt dochterlief terwijl ze met haar ene hand iets in haar mond stopt en met haar andere hand het volgende pakt. Ze is vooral dol op tomaten en het lijkt haast alsof ze bang is dat de tomaten voetjes hebben en er vandoor gaan rennen. Ondertussen komen de katten ook nog even langs en is de hele familie compleet op de pickpick. Het begint allemaal met een speurtocht door je koelkast en kruidentuin. Alles wat lekker is met een yoghurtdip kun je gaan snijden en in bakjes en glaasjes op je dienblad zetten. De tortillachips is ook zelf gemaakt, daar volgt nog een keer een blog over. gesneden paprika

2 el groen van de bosui of fijn geknipte bieslook
2 el peterselie
1 el verse dragon of geknipte dille of bladselderij
1 klein teentje knoflook
250 ml yoghurt
125 g mayonaise
zout en versgemalen peper naar smaak

Pureer de kruiden en de knoflook in een blender of met een staafmixer. Met een staafmixer krijg je het niet helemaal gemalen tot een pasta, persoonlijk vind ik dat niet erg. Het is soms net wat voor keukenapparatuur je in huis hebt. Klop met een spatel de yoghurt en de mayonaise erdoor. Breng de yoghurt dip op smaak met zout en peper.

Zo’n gezellig dienblad is natuurlijk ook leuk voor op een feestje. Makkelijk omdat je veel kunt voorbereiden.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *