Deze roerbakschotel zie ik mezelf al maken op de camping. Ik vind éénpansgerechten ideaal voor op de camping. Met een fris groene salade on-the-side. Weinig anders dan sla, misschien een komkommertje of tomaatje. Natuurlijk een goede dressing. Klaar ben je. 😀 De aardappels kook ik niet voor. Ik snij ze in kleine blokje, tijdens het bakken worden ze dan gaar.
Roerbakschotel met ananas
3 middelgrote aardappelen
10 cm chorizoworst
1/3 verse ananas
125 gram champginons
verse kruiden, peterselie en bieslook of andere naar eigen smaak.
olijfolie
peper en zout
Schil de aardappelen en spoel ze af onder de kraan. Snij ze in dunne plakken en dan in blokjes. Doe wat olijfolie in een grote koekenpan en doe de aardappelstukjes er vast in. Terwijl je verder gaat met snijden schud je de ingrediënten in de pan zo nu en dan om. Snij de chorizo in plakken en dan de plakken in kwarten. Voeg toe. Snij de champignons in plakjes en voeg toe. Haal de ananas uit de schil en snij in kleine stukjes. Voeg deze ook toe. Roerbak zolang als het nodig heeft, tot alles gaar is. Knip de kruiden boven de pan en roerbak deze kort mee.
Dit is genoeg voor 2 personen en 1 kind. Lekker met een groene salade.