Moestuin

Zwarte vingers worden donker groen…

Eigenlijk durfde ik er nooit zo goed aan… Tuinieren. Ik had bedacht dat mijn vingers zwart waren. Bedacht? Ervaren zelfs. Ik hoefde naar mijn idee maar naar een plantje te kijken en het plantje ging dood. Eerlijk gezegd had dat alles meer te maken met verwaarlozing van mijn plantjes. Het boek ‘Zelf geoogst’ veranderde alles.

verse muntEen moestuin in kistjes in een postzegelformaat tuin. Groentes uit eigen tuin! Op mijn verjaardag kreeg ik allemaal plantjes, begin juni, een beetje aan de late kant. toch oogstte ik de rest van de zomer voornamelijk aardbeien, frambozen en tomaten. Want met de paprika’s, courgette en komkommer had ik minder geluk. Toch gaf het me moed. Mijn zwarte vingers zijnĀ  toch eigenlijk donker groen en wie weet wat dit jaar brengt.

Ik ben in ieder geval al begonnen. Zaadjes gezaaid, eerst in eierdoosjes en zodra het plantjes zijn gaan ze in mijn ‘origami’ gevouwen krantenpapier bakjes. Klik op de link voor een stap voor stap foto instructie voor het vouwen van de bakjes. De plantjes kunnen daarna in hun krantenpapierenbakje zo de grond in!

De munt begint al weer te groeien. Ik heb de munt in een ton. Dit is het derde jaar. De ton groeit langzamerhand vol. Soms blijft het midden wat leeg en haal ik een muntstekje bij iemand anders. Munt is net onkruid en kan geweldig snel groeien en als je het los in de tuin hebt staan kan het behoorlijk veel worden. Tegenwoordig kun je bij de tuincentra munt met allerlei smaakjes krijgen. Denk aan ananas, appel, maar ook chocolade. Ik heb in ieder geval mijn eerste munt al weer gebruikt, in mijn smoothie. kistje bloemkool en veldsla

Verder staan ook de eerste groenten in hun kist. Ik heb nu bloemkool, groene kool, veld sla en gewone sla in de kist zitten. Ik heb nog zoveel ‘mini-plantjes’ dat we kisten erbij moeten maken. Ook ga ik een nieuw systeem bedenken voor de courgette en komkommer. Daarover later meer op mijn blog.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *