Recepten

Alles in één pan pasta

Het wekte al een tijdje mijn interesse. Het prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Zou het echt werken? Van die gerechten waarbij ze alle ingrediënten in één keer in de pan doen. Een vlammetje onder de pan, af en toe roeren en klaar? Wordt dat dan lekker? Al meerdere keren heb ik dit soort recepten gepint op pinterest. Tijd om één uit te zoeken en het gewoon te proberen.

Het werkt heel fijn. Terwijl de pan op het vuur staat maak ik in alle rust de keuken schoon. Eten klaar en een blinkende keuken. Dat geeft een heel tevreden gevoel. De smaken trekken lekker in de spaghetti. Weinig ingrediënten en toch smaak genoeg. Ik zocht contact met de blogger die dit recept op haar site had staan. Haar naam is Chung-Ah Rhee en haar site is Damn Delicious. Het staat boordevol simpele recepten. In het engels en met cup maat aanduiding.

ingredienten een pan pasta

Een pan pasta

500 gram spaghetti
3/4 chorizo worst
1 grote ui
1 1/2 bakje cherry tomaten (3 cups tomaten al door de helft gesneden)
3 teentjes knoflook
Peper en zout uit de molen
2 cups basilicum (de blaadjes losjes in de cup leggen)
1 cup geraspte verse Parmezaanse kaas
4 1/2 cup water of 1 liter

Pak een grote hapjes pan. Snij de chorizoworst in plakjes. Snij de ui in ringen. De cherry tomaatjes snij je door de helft. En de partjes knoflook in dunne plakjes. Pluk de basilcumblaadjes. Doe het water in de pan. Doe alle ingrediënten in de pan. Als laatste zet je de spaghetti in het midden in de pan en laat je dit mooi in een waaier uiteen vallen. Peper en zout uit de molen naar smaak toevoegen. Breng het water aan de kook op hoog vuur en zet vervolgens het vuur zacht. Druk de spaghetti steeds een stukje verder onder water. Laat het water in een kleine 10 minuten verdampen. Roer zo nu en dan. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Als het water bijna helemaal verdampt is roer je de Parmezaanse kaas door de pasta heen. Nu wordt het een lekkere romige pasta.

spaghetti een pan pasta

Misschien ook iets voor jou?

1 Reactie

  1. […] We onthouden ze en gaan ze thuis ook nog eens maken.We maakten Griekse tomatenrijst met feta , alles in één pasta (met chorizo en tomaatjes. Wij maakten het met fussili i.p.v. spaghetti) en spaghetti met spinazie […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *