Artikelen

Keukenhulpje: maatcups

Steeds vaker zie je in recepten de cup maat aangegeven. Oké ik zit nu te grinniken achter de computer. Omdat als je het zo leest iedereen zeer waarschijnlijk aan iets anders denkt…

Met name in Amerikaanse recepten zie je deze maat eenheid aangegeven. Jaren lang zocht ik een omrekentabel op via internet en woog ik het vervolgens op de weegschaal af. Het is dan nog wel opletten omdat het per soort product kan verschillen hoe het omgerekend wordt. Ik voel iets natuurkundigs opkomen hier. Iets met massa. Net als dat je water anders afweegt dan bijvoorbeeld meel in je maatbeker.

Op een dag liep ik er in de supermarkt tegen aan. Ik had al meerdere malen thuis gemopperd dat ik nu echt eens van die maatcups moest halen. Nu gooide ik ze met een zwaai in mijn boodschappenmandje. Met regelmaat gebruik ik ze nu. En ik merk dat ik nu ook geneigd ben om deze maat te vermelden in recepten. Het werkt heel gemakkelijk. Je schept de maatcup vol en klaar ben je.

De maatcups zijn er in veel verschillende soorten te krijgen. In verschillende kleuren, in één kleur of van roestvrijstaal.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *