Graag had ik een mooie foto getoond bij dit recept. Van een bord goed gevuld met deze heerlijke bietenstamppot. Alleen had ik mijn bord al leeg voordat ik het heldere moment had dat ik een foto moest maken. Zo ook manlief. En het restje bietenstamppot in dochterlief haar bordje zag er niet zo appetijtelijk uit dat ik jullie daar lekker mee kan maken. Dat was niet een bietenstamppot waardige foto. Daarom moeten jullie het op dit moment doen met een foto van dit lege bord. Wel beloof ik jullie ooit nog een foto van een gevuld bord met bietenstamppot.
3 (middel) grote bieten of 1 pakje voorgekookte bieten
1 ui
200 gram rundergehakt
peper
zout
1 tl marjolein
1 pakje spekjes
2 el grove mosterd
1 kg kruimige aardappelen
Kook de bieten gaar, lees hier hoe. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Was de aardappelen en zet ze op. Verwijder de schil van de ui en snipper hem. Zet een grote koekenpan of een hapjespan op het vuur. Bak hierin de spekjes. Als de spekjes enigszins door gebakken zijn voeg je het gehakt toe. Als je gehakt bijna rul is gebakken voeg je het uitje toe en de kruiden. Roerbak het allemaal door en snij ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Roerbak de bietjes door het vleesmengsel. Wanneer de aardappel gaar zijn giet je ze af. Stamp het bietenmengsel door de aardappelen. Geniet van de heerlijke bietenstamppot en pas op want wij kunnen nooit goed stoppen met het eten er van.