Artikelen

Eten, drinken en tuinieren in Rotterdam

Een dagje Rotterdam, dat stond al een tijdje op mijn wishlist. Nu kan ik er direct nog een aantal plannen, want we waren nog lang niet uitgekeken en ook nog niet uitgegeten. Vandaag hebben we vooral ontdekt, rondgekeken, geproefd en gekocht in de Nieuwe Binnenweg.

Spinazie rode linzen soep bij Buiten deli en lunch in RotterdamWe hebben geluncht bij Buiten deli & lunch. Het restaurantgedeelte is klein en knus. Met tafels waar direct bekers met kleurpotloden en drinkrietjes in stonden, zijn ze in dat opzicht helemaal kinderproof. Klein minpuntje dat er niet echt een geschikte ruimte was om de kleine te verschonen. Dat terzijde. Want het eten en het drinken maakt dat helemaal goed. Kruiden thee van gedroogde kruiden, daar maak je mij als theeliefhebber heel gelukkig mee. De appelsap van een heerlijke koek meegenomen bij Buiten deli en lunch in Rotterdamplaatselijke leverancier is voor ons de eerste appelsap die onze geliefde Flevosap verslaat. Mijn rodelinzen-spinazie soep was een beetje aan de pittige kant (omdat ik echt niks gewend ben op pittig gebied is iets al snel te pittig) verder heerlijk op smaak. Manlief had een boterham met geitenkaas op een bedje van tomatenpesto, met olijfjes en rucola. En dochterlief een boterham met pasta en vers fruit on the side. Naast het restaurant is er een winkelgedeelte, met allemaal producten uit Rotterdam en omstreken, kookboeken, ook is er mogelijkheid voor maaltijden of andere lekkernijen ’to go’. Een duidelijke aanrader.

Ik droom nog weg bij mijn aardbeientaartje wat ik vanmiddag bestelde bij de cappuccino. Na al het slenteren waren we neer geploft bij het Vlaamsch Broodhuys.  Eerlijk gezegd twijfelde ik tussen het chocoladetaartje en een frambozen-rabarbertaartje. Ik vroeg de serveerster om advies en ze vertelde me dat als ze persoonlijk zou mogen kiezen ze geen van mijn keuzes zou nemen. Ik schoot in de lach en vroeg haar wat ze wel zou kiezen. Het aardbeientaartje. Later vroeg ze of ik geen spijt had. Absoluut niet, hier droom ik vannacht over.

stek de stadstuinwinkel in rotterdamOp mijn lijstje favoriete winkels kan ik vandaag een toevoeging doen. Stek de stadstuinwinkel. Een klein tuincentrum in de grote stad. Twee keer liep ik er vandaag binnen en eerlijk gezegd ontdekte ik de tweede keer nog weer nieuwe dingen. Van postkaarten wat tegelijkertijd papier is met bloemenzaden erin, verfrissende boeken over tuinieren, bloemen en moestuinplantjes, biologische zaden, hippe gieters, te veel om op te noemen. En mocht je in Rotterdam zijn moet je hier zeker even gaan kijken.

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

  1. Echt een super gave stad, Rotterdam! Wat jammer dat je er één dag was, ik vond twee dagen al veel te kort. Maar zoals je kunt lezen in mijn eetverslag van Rotterdam hebben we wel van elke minuut gebruikgemaakt 🙂

    1. Cho Wie zegt:

      Ja, één dag is altijd te kort. We hebben familie in de buurt en komen er zo wat vaker. Wel merk ik dat ik nu Amsterdam een beetje ingeruild heb voor Rotterdam… Ik wil nu heel graag met jou lijstje op stap 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *