Recepten

Gehaktballen met courgette

De Italiaanse variant van aardappelen, groenten en vlees. De aardappelen zijn vervangen door pasta 😉 Dit recept vraagt een beetje om multi tasken. Gewoon rustig blijven en stap voor stap door gaan. Voor je het weet zit je te eten. 😀

Dit is recept nummer 1 met courgette. Nog 9 recepten te gaan voor de nieuwe verzameling courgette recepten. Wil je mee helpen om de verzameling te vergroten, dit kan! Met een gastblog.

Gehaktballen met courgette Ên tagliatelle

Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Of 3 grote eters. Het spant er een beetje om. Met twee volwassenen en een kind heb je meer dan genoeg.

250 gram gehakt
3 el gehakt kruiden
Italiaanse kruiden
1 ei
300 gram tagliatelle
2 courgettes
peper en zout
olijfolie
Tomaten passata
2 teentjes knoflook
1 ui

Zet een pan met water op voor de tagliatelle. Pak een kom. Doe hier het gehakt in, de gehaktkruiden en een halve eetlepel Italiaanse kruiden. Klop het ei los en doe dit bij het gehakt. Kneed het gehakt en maak er 3 of 4 gehakt ballen van. Pak een koekenpan en verwarm er wat olijfolie in. Bak de gehaktballen in ongeveer 15 min gaar. Als het water kookt, doe je trouwens de tagliatelle in de pan en kook je deze gaar volgens de verpakking. Zet nog een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Snij de courgette door de helft en vervolgens in plakjes. Roerbak dit met ongeveer 1tl Italiaanse kruiden en breng de courgette verder op smaak met peper en zout. Snipper de ui en de knoflook. Haal de courgette uit de pan en houd dit even warm in een bord met aluminiumfolie erover. Gooi de ui en knoflook in de pan roerbak kort en doe dan de tomaten passata erbij. Breng de saus op smaak met peper en zout. De tagliatelle heb je ondertussen vast afgegoten. Dan kan de saus erbij in de pan en hussel je dit door elkaar. Als het goed is zijn de gehaktballen ook al klaar. Dan kunnen de pannen op tafel en eten maar!

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *