Recepten

Herfststamppot

Afgelopen dagen genoten we van het heerlijke weer. We werkten in de moestuin, we gingen naar het strand. De zon nog heerlijk warm en nog steeds zonder jas buiten. Vandaag trok ik het rolgordijntje omhoog en dacht ik; ‘dit is een echte herfstdag’. De hoogste tijd om het recept voor deze stamppot te delen. Vandaag wilde ik nog even naar de moestuin gaan om wat foto’s te maken voor een hoognodige update. Wie weet, maar ik beloof niets (lees: het regent, het regent). Vanavond komt in ieder geval de winnaar van de Rosti Mepal lunchbox online. Nu heb je nog de kans om een reactie achter te laten onder het artikel.

Herfststamppot is stamppot appeltjes, hete bliksem, dan een beetje anders. Een gedeelte van de appels gaan we bakken in de koekenpan. Dat is zo lekker!

1 kg kruimige aardappels
5 stengels bleekselderij
6 kleine elstar appels
Beetje boter om in te bakken
Een runderworstje per persoon
1 el mosterd
4 el bieslook

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Was de aardappels en zet ze onder water in een ruime pan. Was de bleekselderij en snij de stengels in kleine blokjes. Leg de bleekselderij boven op de aardappels. Zorg dat alles net onder water staat. Schil vier appels en snij ze in partjes, leg ze boven op de bleekselderij. Deksel op de pan en breng het aan de kook. Kook alles in ongeveer 20 minuten gaar. In grote koekenpan smelt je een klontje boter, daarin bak je de worstjes rondom bruin. Ondertussen schil je de laatste twee appels en snij die ook in partjes. Als de worstjes bruin zijn, doe je de appelpartjes bij de pan in. Bak de appelpartjes even aan en zet het vuur dan wat zachter. Deksel op de pan en lekker laten sudderen. Keer na ongeveer vijf minuten de worstjes en appeltjes even om. Knip bieslook fijn en verzamel 4 el in een schaaltje. Giet de aardappels af en stamp ze met de bleekselderij en appels tot een grove puree. Voeg de mosterd toe. Eventueel als je het nodig vind kun je ook wat boter of melk toevoegen om de puree zachter te maken. Breng het op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor. Schep de stamppot op het bord en doe er een worstje bij. Schep er wat gebakken appeltjes op. Eetsmakelijk.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *