Artikelen

Keukenhulpje: een fijne rasp

Er woont een dame in mijn keuken. Als sinds enkele jaren. Op één van mijn verjaardagen kwam ze ons vergezellen. Ze vroeg me of ik een fijn plekje in mijn huis had, waar ze mocht staan. Het liefst een plek met licht, maar niet te zonnig. Een plek waar ze te bewonderen is, maar niet in het middelpunt van de belangstelling. Een plek waar ik haar zo nu en dan vandaan zou halen, zodat ze me in de keuken kan helpen. Maar waar ze zich ook kon verstoppen, op een dag dat ze niet zo’n zin heeft om in de keuken te helpen. Zeg nou zelf, die dagen kennen we allemaal.

voorkant van haar rokVoorkant van haar rok, de rondjes rasp, raspt tot pulp.

De rasp zit in haar rok en heeft twee kanten. Kleine rondjes die super fijn raspen, haast een soort pulp. Aan de andere kant wat grotere langwerpige rondjes waarmee je dunne sliertjes kunt raspen. Na het raspen heeft neemt deze dame graag een warme douche. Een beetje droog deppen, verder droogt ze vanzelf.

achterkant van haar rokDe achterkant van haar rok, raspt hele fijne sliertjes.

Bij mij in de keuken raspt ze het liefst de schil van de sinaasappels of citroenen. Afhankelijk van het gerecht kies ik voor één van de verschillende kanten. Ook het raspen van gember staat op haar kwaliteitenlijstje.

De rasp is van Pylones wat een Frans merk is met heel veel leuke, vrolijke en soms ook heel handige hebbedingen. In de Leidsestraat in Amsterdam zit een Pylones winkel waar je zeker eens zou moeten gaan kijken als je van dit soort vrolijkheid houdt. Ook online kun je deze rasp wel vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *