Artikelen

Keukenhulpjes: knoflooksnijder

Chef’n Garlic Zoom heet dit keukenhulpje. Het is een knoflooksnijder. Knoflook kun je zelf snijden, door het eerst te pletten en dan fijn te snijden. Je kunt de knoflook persen of zelfs heel gebruiken. Het allerleukste vind ik om de knoflook in deze knoflook snijder te doen. Het heeft een funfactor dit keukenhulpje. Het ziet er ook wel een beetje uit als speelgoed. Dit plastic bakje op wieltjes.Het is absoluut niet geschikt voor kleine kinderen omdat er scherpe mesjes in zitten. Onder toeziend oog van een ouder kan er best even gereden worden met de knoflooksnijder.

voorkant knoflooksnijderChef’n Garlic Zoom, de knoflooksnijder

Hoe het werkt? Bovenin gaat er een klepje open, daarin kun je 1 grote teen of twee kleine teentjes knoflook kwijt. Klepje dicht en rijden. Eerst geeft het wat tegendruk. De mesjes moeten door het grote stuk knoflook heen. Hij komt langzaam op gang, eenmaal enige vaart rolt de knoflooksnijder lekker door. Na een aantal keer heen en weer rijden kun je het klepje opnieuw openen en komt er een fijn gesnipperd teentje knoflook uit. Spoel na het gebruik de knoflooksnijder even schoon. Alle overgebleven stukjes spoel je er dan nog gemakkelijk uit. Eenmaal opgedroogd, geloof mij, is het een hels karwei.

klepje open en knoflook erinKlepje open, knoflook erin.

Maar waarom zou je de knoflook willen snipperen? Je kunt hem immers gewoon uitpersen, met de knoflookpers die we al sinds jaar en dag in de keukenla hebben. Fijn gesneden krijgt de knoflook een zachtere smaak. Helemaal wanneer je het binnenste hart verwijderd. De smaak van knoflook komt vrij wanneer je deze snijdt. De celwanden van de knoflook gaan stuk en geven de smaak vrij. Hoe fijner je het snijdt, hoe kleiner de stukjes, hoe meer smaak er vrij komt. Bij het uitpersen is de knoflook op zijn allerfijnst, meeste smaak. Een hele teen knoflook geeft dan ook de meest zachte knoflooksmaak.

vers gesneden knoflook uit de knoflook snijderFijngesneden knoflook uit de knoflooksnijder.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *