Artikelen

Keukenhulpjes: maatlepels

Keukenhulpjes, hebben jullie er allemaal een aantal in de keuken? In mijn keuken zijn er verschillende keukenhulpjes te vinden. De één veel gebruikt, de ander is kastvulling en weer een ander staat mooi te zijn. Vandaag haalde ik mijn maatlepeltjes uit de vaatwasser en voelde ik zomaar een nieuwe rubriek op komen voor Chowie. Keukenhulpjes. Met regelmaat zal ik één van mijn keukenhulpjes showen en er iets over vertellen. Ik zeg met nadruk met regelmaat omdat ik me niet wil binden aan een vaste structuur. Stel je voor dat jullie iedere dinsdagochtend met smart zitten te wachten op een nieuw artikel over een keukenhulpje… Ik beken ik zit hier te gniffelen achter de computer terwijl ik dit typ. Omdat zeer onwaarschijnlijk is dat er ook maar één iemand op dinsdagochtend zou zitten te wachten.

Maar goed, het keukenhulpje van vandaag… Maatlepels. Ik ben er aan verknocht. Beste 10 euro ooit uitgegeven. Meest gebruikte keukenhulpje uit deze keuken. Voordat de maatlepels hun intrede deden in de keukenla, stond ik altijd wijfelend naar mijn verschillende lepels te kijken. 1 el tijm, daar stond ik dan met drie verschillende eetlepels in mijn hand. Welke zou het juiste formaat hebben? Of 1 tl, daar heb ik ook heel veel verschillende maten van in de la. Dit komt ook mede doordat ik niet 1 bestekset in de la heb liggen. Door de jaren heen is het een ratjetoe van bestek geworden. Naast 1 el, 1tl heb je nog de 1/2 tl en de 1/4 tl. Wat ik ook handig vind is dat het aantal grammen ook op de lepels staan vermeld. Ik heb bewust de lepels aan hun ringetje gehouden. Zo blijven ze mooi bij elkaar en raak ik ze niet kwijt. Het is soms wat onhandig beethouden, toch verkies ik dat boven het kwijtraken. Als ik ergens anders heen ga te koken, neem ik ze vaak mee. Omdat je nooit weet of ze daar in de la liggen en ik er te verknocht aan ben. Toch raak ik zelden in paniek, mocht ik ze vergeten zijn, want dan strooi ik op de gok of kies ik een lepel uit de la.

Mocht dit keukenhulpje nog niet in de la hebben, kun je ze altijd op je verlanglijstje zetten voor Sinterklaas of kerst. Ze zijn er van plastic of in roestvrij staal. Dit zijn de maatlepels die ik heb.

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Leuk artikel! Misschien rond de kerst en Sinterklaas toch overwegen om het wekelijks te doen 😉 brengt mij wel op leuke ideeën om op mijn lijstje te zetten.

    1. Cho Wie zegt:

      Wekelijks vind ik een goed idee, maar ik zeg nog niet welke dag 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *