Moestuin

Mijn postzegeltuin

In mijn postzegeltuin werd hard gewerkt dit weekend. Aan het begin van deze maand was dochterlief jarig. Vlak voor haar verjaringsfeest kregen we twee kuub hout in onze tuin. We hebben een meerjarenplan lopen wat betreft een houtkachel. Vorig jaar maakten we een houthok, dit jaar kochten we een kachel en drie kuub hout. Twee kuub vond de aanhanger genoeg. Wij eerst ook, want het nam de halve tuin in beslag. Omdat het verjaringsfeest er aan zat te komen, was het vooral zaak om zo snel mogelijk het hout een plek te geven. Dochterlief kreeg een prachtig speelhuis en dit zorgde voor het nodige geschuif met bakken. Door al het snelle werken aan het begin van de maand, hadden we toch behoorlijk wat ruimte moeten inleveren. Tijd voor actie, tijd voor ruimte.

Terwijl manlief het grote sleep, tilwerk, hout hakken en dergelijke deed. Zat ik op mijn campinstoeltje met allemaal bakken om me heen. Tijd om de mislukte spruiten en kolen uit de bakken te halen. Ik had ze nu lang genoeg de kans gegeven, De spruiten zijn compleet aangevreten en groeiden niet meer. De drie groene kolen heb ik naar de moestuin gebracht. Hopelijk gaan ze daar nog wat doen. Zo niet hoop ik dat de slakken ze op eten en mijn gezonde gewassen laten staan. Ruimte in de bakken. Met de lege bakken die ik nog had staan kon ik mijn verzameling courgette/ komkommerstekjes kwijt en had ik zelfs nog plek om wat te zaaien.

Om de update compleet te maken een kijkje in mijn postzegeltuin. Tips en adviezen zijn van harte welkom. Ik probeer namelijk mijn zwarte vingers groen te kweken.

komkommer in de bloeiDe komkommer staat in bloei.

de indische kers tomaatAllemaal Indische kerstomaatjes. Nu wachten tot ze geel worden.

Courgette en komkommerplantenCourgette- en komkommerplanten, klaar om te klimmen. Zouden ze het dit jaar nog redden?

tomatenDe vleestomaten krijgen een rimpelig huidje, zouden ze teveel water hebben gehad?

rucola zaden in aantochtRucolazaden in aantocht, nu nog wachten tot ze bruinig worden.

cherrytomaatjeEen cherrytomaatje tussen alle bloementjes.

kruidentuintje in de maakKruidentuintje in de maak. Kleine tere plantjes, zelf opgekweekt, zullen ze het redden?

nog een aantal bakken ingezaaid radijs snijbiet en spinazieNog een aantal bakken ingezaaid, radijs, spinazie en snijbiet.

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

 1. Mooi om te zien!

  Groetjes,
  Kees de Boon | De Boon in de Tuin
  twitter @keesdeboon

  1. Cho Wie zegt:

   Dankjewel Kees. Binnenkort komt er ook een update over mijn moestuin/ volkstuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *