Recepten

Noedelsoep

Ik heb dit maar gebombardeerd tot ‘ik schrijf over kliekjes week’. Zondag met het artikel over voedselverspilling en het recept voor pannenkoekjes met een kliekje rijst, dinsdag met de vegetarische roerbak met alle kliekjes uit je koelkast. Vandaag gaat het over wat je kunt doen met een roerbak kliekje. Ook al is het maar een heel klein beetje, bewaar het! Want het maakt bijvoorbeeld je noedelsoep zoveel lekkerder. Met regelmaat eet ik voor de lunch een noedelsoep. Het is zo’n kant en klaar zakje voor de makkelijk. Even heet water op gieten, kruidenzakje toevoegen en klaar. Een noedelsoepje alleen is voor mij niet lunchwaardig, ik heb meer voeding nodig. Toch gebruik ik ze vaak voor de lunch, dan eet ik er wat extra’s bij. Of ik eet hem met een kliekje roerbakgroenten en een omelet.

Kliekje roerbakgroenten
Unox good noodles groente (of iedere andere variant die jou lekker lijkt)
1 ei

Vul de waterkoker en zet hem aan. Doe je restje roerbakgroenten in een grote soepkom. Leg daar boven op de noedels, de kruiden en olie (zitten bij de verpakking van de noedels in). Zet een kleine koekenpan of een pannenkoekenpan op het vuur met een beetje olie. Kluts het ei en giet het in de pan. Het gaat erom dat je een dun gebakken ei krijgt. Giet heet water op de noedels en laat deze even staan. Haal het gebakken ei uit de pan, rol hem op en snijdt er dunne reepjes van. Leg de reepjes boven op de noedels in je soepkom. Geniet van je goed gevulde lunchwaardige noedelsoep.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *