Recepten

Oer Hollandse spruitjesstamppot

Mam? Mag ik spruitjes? Vraagt dochterlief terwijl ze met een netje staat te zwaaien. Vandaag niet lievie, we hebben een beetje haast. Een week later lopen we op de markt. Wat voor groente zal ik kiezen, vraag ik aan mijn dochter. Spruitjes! Zegt ze enthousiast. Ik weet niet zo goed waar dit vandaan komt. Het is al weer een hele tijd geleden dat we spruitjes hebben gegeten. Mijn dochter is niet de enige die er enthousiast over is. Want mijn meest bekeken recept op Welke is een recept met spruitjes. Er had iemand op gereageerd die tipte om er nog wat Italiaanse kruiden bij door te bakken. Zal vast ook lekker zijn. Alleen ik wilde weer eens iets anders uit proberen. Lekker oerhollands stampen maar 😀

Spruitjesstamppot

1 kg kruimige aardappelen
500 gram spruitjes
2 appels
boter
125 gram cashewnoten

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Zet ze met ruim water in een pan op het vuur en kook ze gaar. Maak de spruitjes schoon en snij ze in vieren. Doe ze met ruim water in een pan en kook ze gaar. Spoel ze onder koud water af, dan blijven ze mooi groen. Laat ze goed uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne partjes. Doe wat boter in een koekenpan en bak de appelpartjes bruin en gaar. Giet de aardappels af en stamp er puree van. Eventueel met melk en boter of met wat kookvocht of gekookt water. Schep de spruitjes en de helft van de appelpartjes er door. Warm de stamppot op een zacht vuurtje nog even goed door. Verdeel de spruitjesstamppot over de borden, maak af met appelpartjes en cashewnoten.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *