Recepten

Omelet tomaat

Hier zit ik dan weer in ons huis aan de eetkamertafel. Niet langer in ons tentenhuis, zoals dochterlief het noemde. En ook niet buiten, terwijl ik me dat nog zo had voorgenomen. Meer buiten te leven, meer de deur open (dat is wel gelukt), want het is zo fijn. En op de camping kleed je je tegen de kou, thuis zet ik de kachel een graadje warmer. Dit typ ik enigszins met het schaamrood op mijn kaken. Met vlagen ben ik me heel bewust van dit soort zaken, toch sluipen vaak mijn oude gewoonten er weer in, gemakzuchtige gewoonten. Kachel hoger zetten omdat die ene lekkere warme trui boven ligt en de thermostaat binnen handbereik is. Met het koken maak ik graag gebruik van dit gemak. Door een wisseling van een ingrediƫnt kan eenzelfde recept zo anders uitpakken en toch weer tot een smaakverrassing leiden. Het is soms ook net wat er voor handen is, op de camping hebben we duidelijk minder voorraad in de kast dan dat we thuis hebben. Zo gebruikte ik voor een lunch de basis van dit omelet recept, ik verving de champignons door tomaten. Zo ontstond deze omelet tomaat. Dochterlief is wat minder gek op mijn omeletten en kreeg happy luncheen eigen happy lunch.

2 eieren
olijfolie
handjevol cherrytomaten
tijm
zwarte peper
zeezout uit de molen
paar plakjes kaas

Snijd de tomaten in kwarten. Giet een beetje olijfolie in de pan en laat dit warm worden. Gooi de tomaatjes in de pan en kruid deze met de peper, zout en tijm naar smaak. Roerbak de tomaatjes en verdeel ze over de pan. Kluts twee eieren en schenk deze over de tomaten heen. Zet het vuur zachter en wacht tot ei aan de bovenkant gaar begint te worden. Wanneer het bijna gaar is leg je op een helft van de omelet plakjes kaas en vouw je de omelet met een spatel dubbel. Laat de omelet nog even doorgaren in de pan en serveer hem aan de hongerige liefhebber.

Op vakantie hebben we heerlijk kunnen loslaten. Ik had grootse Chowie plannen, gewapend met een tablet en een smartphone, kon ik de wereld aan. Bij gebrek aan wifi vielen mijn plannen een beetje duigen. Zo besloot ik ‘ouderwets’ op papier wat te brainstormen en het online gedeelte los te laten. Aankomende tijd kunnen jullie weer van mij op aan en zal het weer recepten en artikelen regenen. Als het dan online (recepten) regent, kan buiten wellicht het zonnetje lekker gaan schijnen.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *