Recepten

Perensmoothie

Nu het kouder is merk ik dat we minder smoothies drinken. Daar waar in de zomer de blender twee keer op een dag op het aanrecht staat en fruit omtovert tot heerlijke smoothies en sappen. Staat hij nu ineens zielig in de kast te zijn. Hij roept nog net geen ‘gebruik mij, gebruik mij’. Want dan heeft de broodbakmachine die naast hem staat meer recht van spreken. Deze perensmoothie is zonder ijs en daardoor op kamertemperatuur. Blijkbaar heb ik nu minder behoefte aan ijskoude smoothies.

Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor de drie kleine glazen op de foto.

3 peren
Sap van 1/2 citroen
3 grote lepels kwarkKleine el honing

Halve citroen uitknijpen boven de kan. Peren schillen en klokhuis verwijderen en in de kan van de blender doen. Drie grote lepels kwark erbij en een kleine eetlepel met honing. Pulse een aantal keer tot de peer stuk is. Zet de blender dan aan en als laatst nog even op de smoothiestand.

En mocht je toevallig nog boodschappen moeten doen, voornemens zijn deze perensmoothie te maken. Leg dan in plaats van drie, zes peren in je mandje. Want dan kun je ook nog eens deze peren muffins maken. Die ook heerlijk zijn. Ik was ze al weer een beetje vergeten… Shame on me 😉

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *