Recepten

Slapende witlof op een bedje van aardappelpuree

Peuters en eten. Het is een verhaal apart.Vanaf haar eerste hapjes tot zo ongeveer ergens tussen de 1,5 en 2 jaar was onze dochter een geweldige eter. Niets was haar vreemd, eerder alles vond ze lekker. Nu is het nog steeds een makkelijke eter, alleen wordt de dame toch een stukje kieskeuriger. Het liefst eet ze pasta, vooral nu ze Dora pasta heeft gevonden in de supermarkt. Marketing, wat zijn ze toch slim. Favoriete kinderhelden op de verpakkingen. Diezelfde verpakkingen staan dan ook nog eens op kinderhoogte in de schappen. Voor deze pasta periode was ze ook dol op soep. Dit vond ik fantastisch. Ik maakte allerlei groentesoepen; courgette-, winterwortel– of groentesoep met linzen. Vaak aten we ze bij de lunch. Bij het avondeten maakte ik me dan niet druk over hoeveel groente ze at, ze had immers al een portie binnen. Soep is nu helemaal uit bij dochterlief. Nu vraagt het soms wat van onze creativiteit om het eten aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door het eten op het bord zo neer te leggen dat het een gezichtje is of er een verhaal om heen te vertellen. Zoals de slapende witlof. Samen hebben we de witlof gesneden, het bedje van aardappelpuree in de ovenschaal gedaan, de witlof er op gelegd en een heerlijk kaasdekentje overheen gedaan. Deze hoeveelheden zijn voor 2 volwassenen en een peuter.

3 stronkjes witlof
8 aardappels
2 el mosterd
1 bosuitje
Kaas
3 grote plakken ham

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snij ze in kleine stukken. Zet de aardappels op en kook ze gaar. Zet nog een pan op met heet water en breng dit aan de kook. Snij de onderkanten van de witlof en snij ze vervolgens door de midden. Verwijder de kern. Als het water kookt laat dan in een paar minuten de witlof beetgaar koken.Giet de witlof niet af, haal de witlof uit de pan een leg ze even op een bord. Stamp de aardappels en voeg kookvocht van het witlof toe om er een smeuïge puree van te maken. Snij het bosuitje in stukken en voeg deze met de 2 el mosterd toe aan de puree. Doe de puree onder in een ovenschaal. Snij de plakken ham door de midden. Pak een plakje en leg er plakjes kaas overheen. Rol een witlof in een jasje van ham en kaas en leg hem op het bedje van aardappelpuree. Als alle witlof in de ovenschaal ligt, leg je op ieder witlof rolletje nog een plakje kaas. De schaal kan voor 20 minuten de oven in.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *