Recepten

Smoothie mango – avocado met een vleugje gember

Hoogste tijd om weer eens een smoothie recept uit te werken. Dat zorgt er direct weer eens voor dat ik een smoothie maak. Ik ben een beetje uit de smoothie flow. Zo zonde, want ik vind het altijd heerlijk als ontbijt. Op de markt haalde ik flink wat fruit en twee grote mango’s. Het duurde een paar dagen voordat ze echt rijp waren. Vanochtend was het dan eindelijk zo ver.

Mango en avocado, wanneer rijp?

Soms is het lastig om te ontdekken of je fruit rijp is. Bij het recept voor deze smoothie mango – perzik, schreef ik al eens over hoe je kunt ontdekken dat de mango rijp is. It’s all about lekker snuffelen 😉 Nu zou je deze tactiek ook kunnen uitproberen bij de avocado. Alleen ben ik niet zeker of dat werkt… Wat is dan de truc van de avocado? Een avocado heeft een pitje. Deze kun je verwijderen. Het rondje waar je dan inkijkt zou de kleur moeten hebben van avocado. Is het rondje bruinig of vlekkerig dan is zeer waarschijnlijk de avocado niet (langer) goed. Zie je avocado kleur? Dan heb je zeer waarschijnlijk een perfecte avocado te pakken. En dat is net wat we nodig hebben voor onze smoothie. Een rijpe mango en avocado. Dan heb je straks een romige groenige smoothie te pakken, boordevol vitamientjes.

Romige groene smoothie

250 ml kwark
1 mango
1 avocado
2 cm verse gember
1 groot glas water

Snij de avocado door de midden en lepel hem uit boven de blender. Snij de mango langs de pit, links en rechts, verwijder het vruchtvlees uit de schil en doe dit in de blender. Voeg de kwark en het water toe. Schil een stukje van de gember en rasp dit boven de blender. Zet de blender aan en laat hem alles fijn maken. Dan nog een tijdje op smoothie stand zodat het lekker luchtig is. Kijk even wat je van de dikte vind en voeg anders nog wat extra water toe. Drinken maar!

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *