Recepten

Tortillachips uit de oven

Jullie hadden nog een recept van mij tegoed. Voor bij de yoghurtdip hebben we deze tortillachips uit de oven. De tortillachips zijn een lekkere hartige afwisseling bij de yoghurtdip, vooral als je verder allemaal rauwkost serveert.

Kleine tortilla’s, zelf hadden we die met tomaatsmaak daarvan zitten 8 in de verpakking en we hebben er vijf gebruikt.
Olijfolie
Zeezout in een molen
Geraspte Parmezaanse kaas. Dit kun je in een zakje kopen in de supermarkt of een stuk Parmezaanse kaas en dan zelf raspen.

Als je net als ons vijf tortilla’s gebruikt heb je twee bakplaten vol met chips. Wij hebben maar één bakplaat, we hebben het daarom in twee porties afgebakken. Je pakt een tortilla, strijkt deze in met olijfolie, dan gaat er wat zeezout overheen en strooi je wat geraspte Parmezaanse kaas op de tortilla. Nu leg je de volgende tortilla boven op de eerste tortilla en doe je het hele ritueel opnieuw. Zo ga je verder tot alle tortilla’s op een stapeltje liggen en ook de bovenste het instrijk-strooi ritueel heeft gehad. Snijd nu met een scherp mes door de hele stapel tortilla’s en maak er allemaal kleine driehoekjes van. Leg de driehoek tortilla’s met de ingevette kant naar boven op een vel bakpapier op de bakplaat. Nu kijk je even of ieder driehoekje ook wat parmezaanse kaas heeft, mocht dit niet het geval zijn dan kun je dit nu nog toevoegen. Bak de tortillachips in ongeveer 8 minuten goudbruin en knapperig. Serveer ze bij de yoghurtdip.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *