Recepten

Vegetarische ravioli met verse kruiden

Onze vakantie in Italië heeft me doen ontdekken dat ik tot nu toe nog weinig Italiaans heb gekookt. Ik denk dat de Italianen zouden huilen om mijn spaghetti carbonara. Mijn rode sauzen overvol met groente. Vind ik heerlijk, maar ook hier denk ik dat de gemiddelde Italiaan achter zijn oren zou krabben. Want wat ik in Italië ontdekte is dat ze in de keuken voor ‘less is more’ gaan. Sauzen perfect op smaak gebracht met verse kruiden en goede olijfolie. Soms zit er niet meer in de saus dan dat en smaakt het overheerlijk. Vandaag heb ik me aan de Italiaanse keuken gewaagd met deze vegetarische ravioli met verse kruiden uit eigen tuin. ik oogst nog steeds van hetzelfde basilicumplantje wat met de tips uit dit artikel nu al een maand bij mij in de keuken staat. Eerlijk gezegd ben ik behoorlijk trots, want voorheen overleden mijn basilicumplantjes altijd. Nu blijven er nieuwe scheuten komen en moet ik soms echt oogsten om deze scheuten de ruimte te geven. Mocht de basilicum in de vaste grond bij jou in de tuin ook steeds overlijden, probeer het eens in een pot op de vensterbank.

verse kruiden knoflookolie en boterblokjes2 el olijfolie
1 teentje knoflook in vier plakjes gesneden
750 gram volkoren ravioli met spinazie en ricottavulling
60 gram boter in kleine blokjes gesneden
2 el verse peterselie gehakt in kleine stukjes
2 el verse bieslook gehakt in kleine stukjes
20 gram verse basilicum gehakt in kleine stukjes
Vers geraspte Parmezaanse kaas.

Schenk de olijfolie in een kom, leg de plakjes knoflook erin en dompel deze onder. Zet dit weg. Zet een pan met ruim water op het vuur, kook het water en doe de ravioli 3 minuten in het kokende water. Of zie voor de gebruiksaanwijzing de verpakking. Hak ondertussen de kruiden en snijdt de boter in blokjes. Giet de ravioli af en doe het terug in de pan. De olijfolie, de kruiden en de boter bij de ravioli in de pan en roer het door elkaar tot de boter bijna gesmolten is. Doe de deksel terug op de pan en laat het even staan. Rasp nu de Parmezaanse kaas. Breng het op smaak met peper en zout of laat dit een ieder naar eigen smaak doen aan tafel.

Lekker voor erbij en leuk om erbij te serveren. Per persoon een bakje met tros-tomaatjes in kwarten gesneden. Daar overheen wat vers gehakte basilicum, parmezaanse kaas en balsamico-azijn.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *