Artikelen

Villa Augustus Dordrecht

In een tijdschrift las ik een kort stukje over Villa Augustus. Ik besloot het op te zoeken op internet en was direct enthousiast door de vormgeving van de website. Villa Augustus heeft veel; een restaurant, markt, moestuin, hotel en winkel. In de open keuken midden in het restaurant wordt met de seizoenen meegekookt. In het restaurant kun je een tafel nemen waar je uitzicht hebt op de prachtige moestuin, dit uitzicht is natuurlijk nog mooier bij goed weer op het terras. Alles wat groeit en bloeit in de moestuin wordt in de keuken gebruikt. Daarnaast gebruiken ze producten die biologisch zijn, zoveel mogelijk uit de buurt.

hotel villa augustus in de oude watertorenIn de markt kun je groente en fruit uit de moestuin kopen. Ook kun je terecht voor eigen gemaakte jam, siroop of olijfolie. Aan een grote tafel kun je plaats nemen voor een heerlijke espresso met een taartje. Uitzicht heb je dan op de bakkerij, waar al die lekkere taartjes gebakken worden, zo ook broden en koekjes. De winkel bevat een schat aan boeken over tuinieren en koken, ook is er een kinderboekenhoek. De winkel heeft ook servies en grappige kleine hebbedingen. Dochterlief weer wat hebbedingen rijker, haar blauw met witte stippen windmolentje is favoriet!

Artisjok in de moestuin van Villa AugustusZoveel te kijken, te ontdekken en te proeven. En altijd weer anders. Ik ben in de afgelopen maanden al twee keer geweest en de moestuin ligt veranderd. Alleen daarom is het al leuk om terug te komen. De kaart met gerechten wisselt ook snel omdat ze werken met de producten die ze hebben. Op het krijtbord boven de keuken staan ook nog weer gerechten aangeprezen die buiten de kaart om blijven wisselen.

aardappel chorizo tortilla bij villa augustus dordrechtWij hebben geluncht in het restaurant. Omdat ik het zo moeilijk vond om te kiezen, heb ik in overleg met de serveerster besloten twee gerechten te bestellen. Garnalenkroketjes en een aardappel-chorizo tortilla met een groene salade. Bij de garnalenkroket is direct te merken dat deze vers gemaakt is. Licht knapperig van buiten, smeuïg van binnen met stukjes garnaal. Manlief die twijfelde over het feit dat ik een extra gerecht bestelde, was na de eerste hap direct tevreden gesteld. De tortilla was goed op smaak, de pittige chorizo had hier zeker zijn aandeel in. Bij de salade lagen ook verse kruiden, heerlijke te combineren met een hap tortilla.

moestuin van villa augustusTerwijl ik dit schrijf verteld manlief dat de garnalenkroketten te koop waren in de winkel. En dan vraag ik me direct af, waarom vertelt hij me dit nu pas! Jammer dat Dordrecht zover weg is voor ons. Anders had ik met regelmaat een bezoek aan de markt/ winkel gebracht en had ik de moestuin kunnen volgen in zijn seizoenen. Een vervolg bezoek komt er zeker en hopelijk zit ik dan weer lekker in het restaurant.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *