Artikelen, Moestuin

Wat bijna niemand weet over de radijs…

Wat bijna niemand weet over de radijs is dat haar loof gezond is. Het blad van de radijs. Het eerste wat ik altijd verwijder. Sinds ik mijn eigen radijs laat groeien ben ik daar zeer behendig in geworden. Met een simpele draaibeweging verwijder ik systematisch het blad van de radijs. De radijsjes vliegen daarna de oogstemmer in en het blad gaat op de composthoop. Totdat iemand mij er op wees dat het blad van de radijs gezond is. Dan wordt ik nieuwsgierig en wil ik het proeven.

reuze radijsje

Het blad van de radijs heeft een pittige, beetje koolachtige smaak. Eerlijk is eerlijk, het blad is stevig en harig en dat klinkt allerminst aantrekkelijk. Wanneer je het fijn snijdt en door de salade heen doet geeft het wel een lekkere bite. De koolachtige smaak is niet vreemd, want radijs is familie van de koolachtigen. Ik was tot nu toe nog niet heel creatief met radijsloof, behalve dan op papier. Verder dan dat ik het door de sla probeerde kwam ik dit jaar nog niet. Even speuren op internet leverde mij deze recepten. Wat dacht je van een smoothie met radijsloof? Of maak juist een soep met radijsloof. Wie durft het aan?

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

  1. diane zegt:

    Huummmm…. net lekkere soep gemaakt met het loof van radijsjes. Een aanrader voor iedereen en bovendien supper gezond.

  2. Wilma Jansen zegt:

    Ik heb ook net soep gemaakt van radijslook heerlijk een aanrader

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *