Recepten

Watermeloen framboos smoothie

Met de warmte ben ik altijd op zoek naar wat ik ga drinken. Eerlijk gezegd is (op)drinken niet mijn sterkste kant. Ik kan het goed inschenken. Vervolgens vind ik overal halve glazen van het één en nog wat bekers met een bodem van het ander. Wat belangrijk voor mij is, is dat ik het lekker vind. Zo lekker, dat het zonde is om het te laten staan. Sinds dat ik schrijf en ontdek voor Chowie, breidt mijn lijstje met favoriete drankjes zich snel uit. Zo staat er nu regelmatig een kan met munt citroen water in de koelkast en heb ik deze mango juice ook al meer dan eens gemaakt. Nu lag er een grote watermeloen op de schouw. Te groot voor de fruitschaal die daaronder op de vensterbank staat. Eigenlijk lag de watermeloen daar al een tijdje. Sinds dat ik ernstig pijnlijk in mijn vingertopje heb gesneden heb ik een beetje vrees voor grote messen. Zo nu en dan keek ik naar de watermeloen, dacht aan het mes… En de watermeloen bleef liggen. Manlief mocht het klusje klaren dit weekend. Eenmaal doormidden zag ik dat het vruchtvlees al wat papperig was, tijd voor de blender. Ik dook in de vriezerlades en vond nog een zak bevroren frambozen. Perfect, watermeloen framboos smoothie it is.

100 gram frambozen
Een halve watermeloen
1 groot glas water

De hoeveelheden zijn een beetje naar eigen inzicht. De ene halve watermeloen kan nogal verschillen van grote met de andere halve watermeloen. De bedoeling is dat de smaken goed tot hun recht komen. Proef vooral door er even een lepel uit te scheppen. En wat het water betreft, kijk en proef tot wanneer je de juiste dikte vindt. Wij hebben de smoothie in een fles overgeschonken en deze nog even in de vriezer gelegd. Het begon bijna te bevriezen toen we het over hebben gezet in de koelkast. Het was genoeg voor meerdere grote glazen. Op deze manier kun je een grote hoeveelheid maken en er de hele dag van drinken als je dat zou willen.

 

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *