Door al het koken wordt ik een beetje een verwend nest. Een echte lekker bek. Minder snel tevreden. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst gewoon een gebakken ei at. Nu moet er altijd iets extra’s. Of een omelet met champignons of juist tomaat. Een gebakken ei met spekjes en kaas er boven op of juist met chorizo en champignons. Ik verzin ze ter plekke en weet mezelf nog regelmatig te verrassen. Zoals vandaag. Het zou maar bijna Pasen zijn, nog meer reden om een eitje te eten 😉
Gebakken ei op een bedje van roerbakgroente en sla
2 tot 3 krieltjes in schil
Kwart gele paprika
3 champignons
1 plakje van het spekblok
2 eieren
Sla
Wat geraspte kaas.
olijfolie
Peper
Doe wat olijfolie in de pan en laat dit warm worden. Was de krieltjes even onder de kraan en snij ze in dunne plakjes. Gooi ze in de koekenpan. Snij de het plakje spek in reepjes en doe ze bij de aardappel in de pan. De paprika in reepjes in de pan en de champignons in plakjes in de pan. Roerbak alles lekker door. Breng op smaak met peper. Als het er bijna gaar uit ziet dan schuif je alles tegen elkaar aan in een rondje. Dan breek je twee eieren er boven kapot en laat je ze op het roerbakmengsel vallen. Houd de pan schuin beide kanten op zodat het ei alles met elkaar verbind. Maak de dooier evt stuk, wat je lekker vindt. Zet het vuur wat zachter en laat het ei bakken. Leg op een groot bord allemaal blaadjes sla totdat je geen bord meer ziet. Strooi wat geraspte kaas over het ei. Het ei hoeft niet helemaal gebakken te zijn, de dooier mag best nog een beetje zacht zijn. Schuif het ei op de sla. Garneer evt met bieslook of peterselie, altijd lekker bij ei.