Recepten

Een Hollands stoofpotje

Hollandse pot maar dan net een beetje anders. Stoofpotje, ik vind het een heerlijke manier van koken. De geur van het gerecht vult de keuken. Ondertussen heb je alle tijd om voorbereidingen te doen voor de volgende stap, de keuken al aan de kant te maken of zelfs erbij weg te lopen en iets anders te doen. Terwijl ik deze stoofpot aan het maken was, dacht ik dat ik wel de tijd zou hebben om ondertussen een salsa te maken. Dat verliep niet helemaal soepeltjes… Uiteindelijk kwam alles goed en belande het stoofpotje op de tafel en de salsa in de koelkast.

Mocht je het gemist hebben, er is een give away van de Rosti Mepal Drinkfles JustWater. Je kunt nog mee doen door een reactie achter te laten onder het artikel van de give away.

Een pak runderchipolata worstjes
2 el zilveruitjes
8 kleine aardappels
4 wortels
1 laurierblad
1 tl tijm
1/2 water
1 tl maizena
200 gram diepvries doperwten
Olijfolie
Zout en peper
Evt een stokbrood

Schil de aardappeltjes en snij deze in blokjes. Was de wortelen en snij deze in plakjes. Snij de worst in stukjes. Zet een hapjes of stoofpan op het vuur met wat olie. Bak de worstjes daarin rondom bruin. Leg in een bord een stuk keukenrol en schep met een schuimspaan de worstjes uit de pan op het bord. Bak de uitjes, worteltjes en aardappeltjes. Neem hier ongeveer 10 minuten voor, af en toe roeren. Doe de stukjes worst weer in de pan. Voeg de tijm, laurier en het water toe. Breng het geheel aan de kook, draai daarna het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het 15 minuten pruttelen. Prik even voor de zeker in een aardappel, als het goed is moeten ze wel gaar zijn. Roer 1 tl maizena door 1 el water tot het mooi opgelost is. Doe de doperwten en het maizena papje in de pan. Breng het geheel opnieuw aan de koek en roer alles goed door elkaar. Laat het nog vijf minuten koken tot de doperwtjes ook gaar zijn. Zout en peper kun je naar smaak toevoegen.

 

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *