Recepten

Met lekkere hapjes het jaar uit

Al jaren lang vieren we oud en nieuw met vrienden. Het is ondertussen een traditie geworden dat iedereen wat hapjes maakt. Zijn of haar specialiteit, iets waar hij of zij zin in heeft. Wij maken ieder jaar standaard de knakworstjes in bladerdeeg. Het is een old time favorite voor ons zelf en een standaard succes bij de kinderen. Het is zo lekker simpel om te maken. Het enige nadeel is dat ze gloeiend heet de oven uit komen. Wat op zich logisch is. Doordat het worstje een jasje aan heeft van bladerdeeg, kan het worstje verraderlijk heet blijven. Wat opletten is voor zowel de hongerige volwassenen als de enthousiaste kinderen.

1 blik party knakworstjes
4 vellen bladerdeeg
bakpapier

Haal de bakplaat uit te oven en leg er een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg vier vellen bladerdeeg los van elkaar te ontdooien. Maak het blik knakworsten open en giet ze af. Het werkt het fijnst met de bladerdeeg wanneer deze niet langer bevroren is, maar ook zeker niet te zacht geworden. Snij het bladerdeeg eerst door de midden. Deze twee stukken snij je in drieën. Als het goed is heb je nu zes rechthoeken voor je liggen. Als het niet goed is dan maak je er iets creatiefs van of leg je een nieuw vel bladerdeeg te ontdooien. 😉 Leg een worstje op de rechthoek van bladerdeeg en rol hem op en leg hem op de bakplaat. Voor zie zo alle worstjes van bladerdeeg jasje en schuif de bakplaat in de oven. Bak ze tot ze mooi lichtbruin zijn geworden.

hapjes voor catering kunsthuis loof

Mozzarella, basilicum en tomaat. Of te wel caprese op een stokje. Je ziet ze hieronder op de foto. We maakten ze voor de catering van Kunsthuis Loof. Ze verdwenen als eerst van de dienbladen en werden geprezen.

Luxere cocktailprikkers. Deze zijn wat breder.
Cherrytomaatjes
Verse basilicumblaadjes
Mozzarella kleine bolletjes.

Snij wat cherrytomaatjes door midden en pluk wat kleine blaadjes van de basilicumplant. Prik eerst de mozzarella op het prikkertje, dan een klein blaadje basilicum en als laatste het halve cherrytomaatje met de zaadlijsten naar de basilicum toe. Het hapje is goed van te voren te maken. Bewaar het in een bakje in de koelkast.

tortillachips met salsaTortillachips met salsa. Dit recept heb ik ooit eerder al uitgeschreven. De salsa is goed van te voren klaar te maken. Het enige wat je op het moment supreme dan nog hoeft te doen is de tortillachips in een schaal of op een bord en de salsa in een kommetje.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *