Recepten

Noedels met pittige worstsaus

En gister gekookt zonder pakjes op antipakjesavond? Ja, ik weet het… Ik schrijf hier over antipakjesavond, terwijl pakjesavond voor de deur staat te trappelen om binnen te komen. Eerlijk gezegd heb ik net een late lunch achter de kiezen. Omdat ik nog even last minute sinterklaas activiteiten moest uitvoeren. Dat alles met dochterlief aan mijn zijde. Mama wat ben je aan te doen? Waarom mama? En maar goede antwoorden verzinnen. Volgend jaar moet dit anders. Geen stiekem en daardoor opvallend gedrag van mama meer 😉 Nu ligt ze in bed en zal ik zo als een razende door het huis heen om de chaos die zij in vijf minuten weet te creëren te ontchaosen en voorbereidingen te treffen voor het avondeten. Eerst een momentje van thee en het uitschrijven van het recept van antipakjesavond.

Wat aten wij op antipakjesavond? Noedels met pittige worstsaus, gegrilde en gekookte groente. Voor dochterlief hadden we nog een kliekje van de macaroni ovenschotel. Want het is met recht een pittig recept te noemen. Ik heb het zo geschreven dat het voor vier personen zou moeten kunnen. Voor 2 personen zou ik de groenten halveren en 3 worsten nemen.

4 runderworstjes
olijfolie
3 tenen knoflook
1 rode peper
4 bosuitjes
2 rode paprika
250 gram champignons
1 brocoli
6 wortels
6 el ketjap manis
sweet chilly saus
3 el water
Noedels

Zet twee pannen met water op het vuur. Snij de broccoli in kleine roosjes, maak de wortels schoon en snij ze in plakjes. Doe eerst de wortels in het kokende water en later de broccoli erbij in. Snijd de paprika’s in repen en champignons in plakken. Snijd de vellen van de worsten door en haal het vlees eruit. Snijd het vlees vervolgens klein. Zet de hapjes pan met wat olie op het vuur (middelhoog als je geen stress wil) en roerbak het vlees hierin. Zet een grilpan met wat olie op het vuur, als het olie warm is schenk je er sweet chilly saus bij in en laat je dit door elkaar lopen. Doe de paprika eerst in de pan en gril dit aan. Doe vervolgens de champignons erbij. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak deze fijn.Snij de bosuitjes in stukjes. Doe de peper, knoflook en bosuitjes bij het vlees in.Laat dit even meebakken. Voeg dan de ketjap en water toe bij het vlees en laat het nu een paar minuten sudderen. De andere pan met kokend water is voor de noedels. De noedels die wij gekocht hadden moesten 2 minuten gekookt.

Als het goed is heb je dan alles tegelijk klaar. Alhoewel de broccoli en de wortels al eerder klaar zullen zijn. Die heb ik afgegoten en opzij gezet. Ik had namelijk nog een pitje nodig om het eten van dochterlief op te warmen.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *