Recepten

Vegetarische ovenschotel met macaroni

Basisrecepten zijn fijn. Als je de basis onder de knie hebt, kun je er eindeloos op variëren. Als het recept niet ingewikkeld is, de basis weinig ingrediënten bevat, is het ook nog eens te onthouden. Mocht je in de supermarkt staan en niet weten wat te eten, kun je op je basisrecept terugvallen. Sta je in de keuken met al je ingrediënten, hoef je niet steeds het recept erbij te zoeken. Vegetarische ovenschotel met macaroni is zo’n basisrecept. Een eenvoudige, doch voedzame maaltijd. Die zin stond altijd op het keukenschort van mijn moeder. Dat keukenschort wat er al lang niet meer is. Jaren geleden toen ik nog de helft van mijn lengte nu was 😉

350 gram volkoren macaroni
400 gram tomaten
1 rode ui
1 gele ui
1 teentje knoflook
15 gram verse basilicum
100 gram geraspte oude kaas
olijfolie
peper en zout
worcestershire sauce

Zet een pan met water op om de macaroni in te koken. Kook de macaroni volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de uien en het teentje knoflook. Zet een hapjespan met wat olijfolie erin op het vuur en fruit hierin de ui met de knoflook. Was en snij ondertussen de tomaat in grove stukken. Bak de tomaat mee en kruid met peper, zout en schud er een flinke vleug worcestershire sauce doorheen. Snij of knip de basilicum in repen. Pak een ruime ovenschaal. Giet de macaroni af en doe deze in de ovenschaal. Meng het tomatenmengsel er doorheen. Roer driekwart van de kaas en de basilicum er door heen. Strooi het laatste kwart aan geraspte kaas over de macaroni. Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven. Het is de bedoeling dat de kaas gaat gratineren. De rest is al gaar.

Het variëren kan door extra groenten mee te roerbakken. Iedere gewenste groente die jou lekker lijkt in deze ovenschotel. Nog een aantal basisrecepten zijn bijvoorbeeld: eimuffins, omelet met champignons, roerbakken met krieltjes en spitskoolovenschotel. Allemaal makkelijk recepten met ingrediënten die je kan variëren.

Misschien ook iets voor jou?

2 Comments

  1. Even buiten het gerecht om (inderdaad handig om van die basics in je repertoire te hebben!), wat een onwijs leuk bord! 🙂 Lekker vrolijk.

    1. Bedankt Ines, ik heb allerlei verschillende serviessoorten in de kast. Blond amsterdam sterkst vertegenwoordigd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *