Recepten

Tijd voor een variatie op de macaroni ovenschotel

Een tijdje terug schreef ik over basisrecepten waar je op kan variëren, zoals de macaroni ovenschotel. Dat recept was vegetarisch en een beetje pittig door de oude kaas. Nu gekozen voor een andere kaas- en tomaatsoort, toevoeging van vlees en groente. In een handomdraai heb je een heel ander recept.

Omdat we meedoen aan de Kliek&Co challenge heb ik de hele broccoli gebruikt. De stronk is namelijk ook eetbaar en zit boordevol voedingsstoffen. Toch sneed ik met regelmaat gemakijlheidshalve de roosjes er af en gooide ik zo de gehele stronk in de kliko. De kleine steeltjes snijd ik direct mee in dunne plakjes. De grote stronk schil ik eerst. Ik haal ongeveer 2 cm van de onderkant af en die gooi ik wel weg. Na het schillen snijd ik de stronk in plakjes en deze halveer ik nog eens. Dan kun je het gewoon mee koken of wokken of bakken.

ovenschotel macaroni met broccoli en mozzarella

Macaroni ovenschotel

Olijfolie
150 gram bacon
2 kleine uien
350 gram macaroni
peper
1 stronk broccoli
250 gram cherrytomaatjes
1 el gedroogde oregano
1 1/2 bol mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan water op en laat dit koken. Kook de macaroni volgens verpakking gaar. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij ook de stengeltjes mee in dunne plakjes. Kook de broccoli gaar. Snij de bacon in stukken, het mag wel aan de grote kant zijn. Niet te fijn in ieder geval. Snipper de ui. Bak de bacon uit en haal deze weer uit de koekenpan. Gooi het gesnipperde uitje erin en bak deze tot hij geel ziet. Snij de cherrytomaatjes door de helft. Giet alles wat gaar is af. Pak een ovenschaal en vul deze met de macaroni, broccoli en het uitje. Breng op smaak met peper en 1 el oregano. Verdeel de bacon er over en als laatste leg je de mozzarella er boven op. Schuif de schaal in de oven. Nu is het even opletten. De truc is dat de kaas smelt en de ingrediënten allemaal lekker op temperatuur zijn. Zelf heb ik de schaal ongeveer 10 minuten in de oven gehad. Het kwam er niet heet uit, de kaas was wel gesmolten. Het gevaar is namelijk dat de broccoli roosjes zwart gaan worden. Mocht je dit zien gebeuren of denken dat het gaat gebeuren, dek de schaal dan af met aluminium folie. Dan zou het goed moeten gaan.

Eventueel kun je het nog garneren met verse basilicumblaadjes. Altijd lekker 🙂

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *