Artikelen

Kiek een maand geen kliekjes in mijn kliko

Kliekjes in mijn koelkast. Kliekjes in mijn voorraadkast. En helaas nog steeds met regelmaat kliekjes in mijn kliko. In de maand januari gaat dat niet gebeuren. Zweer ik hierbij plechtig met mijn hand op mijn hart. Want ik heb me opgegeven voor de Kliek&Co challenge. Een maand lang geen bruikbaar voedsel in de kliko.

Redelijk bewust durf ik mezelf wel te noemen. Alles gaat keurig in voorraadbakjes of zakjes, de koelkast of de vriezer in. Met enige regelmaat eet ik die kliekjes dan ook weer op. Met enige regelmaat inderdaad. Want het overkomt me ook nog dikwijls dat er een soort van grijs pluizig dekentje over het eten in het bakje zit. Dat de bewaarde aardappeltjes, want ja die bak ik morgen op, pootjes hebben gekregen en dapper de koelkast uitwandelen. Dat het brood wat ik ├ęcht gister naar de eendjes zou brengen, niet meer eendjes proof is.

Door me op te geven voor de challenge ga ik aangescherpt worden. Ook krijg ik straks drie keer in de week een nieuwsbrief met tips. Mogelijke nieuwe tips die me gaan inspireren om mijn kliekjes op te eten of weg te geven. Want dat laatste mag ook las ik. Iedereen in mijn omgeving opgelet, in de maand januari vliegen de kliekjes je om de oren.

In de maand augustus stond ik een week lang stil bij voedselverspilling en deelde ik een aantal van mijn kliekjes recepten. Zo maakte ik toen van een restje rijst pannenkoekjes, aten we een vegetarische roerbak met restjes groenten uit de koelkast en gebruikte ik het restje vegetarische roerbak weer in mijn noedelsoep.

Om een foto te maken ging ik in de koelkast op zoek naar kliekjes. Met het idee dat er weinig zou staan en hard puzzelend in mijn hoofd wat ik dan toch met de foto zal doen. Tot mijn schrik vond ik van alles. Een verlept kropje andijvie, een restje zelf gemaakte groentedip, een restje al gekookte broccoli, een restje pittig gehakt voor bij de noedels. Een geopende pot appelmoes en piccalilly. Helemaal overtuigd, deze challenge kan ik wel gebruiken.

Uiteraard ga ik jullie op de hoogte houden over mijn bevindingen gedurende deze challenge. Wie van jullie zou het aandurven om met mij, en vele anderen, deze uitdaging aan te gaan? Het is voor een goed doel. We gaan voedselverspilling tegen en daarbij bespaar je ook nog eens geld. Wat natuurlijk mooi meegenomen is. Ik ben erg nieuwsgierig of er misschien iemand van jullie zich net als mij, enigszins last minute, gaat opgeven. Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Misschien ook iets voor jou?

2 Reacties

  1. Super! Als ik restjes heb maak ik vaak een heerlijke soep! Succes ermee.

    1. Cho Wie zegt:

      Ja Andrea dat is ook een goed idee. De dag na het gourmetten maakte mijn moeder ook altijd een groente soep met alle restjes, prei, ui, paprika, champignons en gehaktballetjes. Wat maak jij voor soep met de restjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *