Recepten

Durf je het aan met boerenkool en banaan

Met groene smoothies moet ik altijd een soort van drempel over. Ondanks dat ik er nu al verschillende heb gemaakt en gedronken. Op de andijvie smoothie na, vond ik ze allemaal lekker. Toch blijft die drempel daar. Als ik dan ook nog eens kies voor een groene groente die ik nog niet in smoothie vorm heb geprobeerd. Dikke drempel. Ik poste een foto op instagram terwijl ik de boerenkool aan het snijden was en vroeg tips voor een boerenkool smoothie. Het antwoord was lief voor mezelf zijn door het te combineren met zoet, zoals banaan. Ik besloot extra lief voor mezelf te zijn en dan ook nog een lepel honing toe te voegen. Zoet voert de boventoon. Alhoewel de smaken hierover in huize Chowie verschillen.

De boerenkool was ik aan het snijden voor het avondeten. Ik sneed ondertussen twee handen aan boerenkool fijn en deed dit in een diepvrieszakje met daarbij een banaan in plakjes. De volgende ochtend ging dit vanuit de vriezer de blender in.

Boerenkool banaan smoothie

1 bevroren banaan
2 handen fijngesneden boerenkool ook uit de vriezer
250 ml volle yoghurt
1 el honing

Alles gaat in de blender. Zet de blender eerst op ice stand of pulse een aantal keer zodat het bevroren fruit en de boerenkool in stukjes gaan. Zet de blender daarna aan en laat hem draaien tot alles fijn is. En om het af te maken nog even op de smoothiestand totdat alle fijne stukjes boerenkool opgelost zijn.

Groene smoothies die eerder op Chowie verschenen

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *