Artikelen, Recepten

Blender tips en smoothie tops

Lang geleden, dat klinkt wel heel erg lang… Vorig jaar raakte ik in gesprek met Blender Workshop. Over, hoe verrassend, blenders. Blender workshop is een site die boordevol recepten staat die je met je blender kunt maken. Ook allemaal sappen bijvoorbeeld. Ik was nieuwsgierig of de sappen echt in de blender gemaakt worden en waarom ze dan niet kiezen voor een sapcentrifuge. Ook hoor ik verschil in kwaliteit van blenders, waar let je dan eigenlijk op bij het kopen van een blender. Op zoek naar blender tips!

Blender aankoop tips

  • De messenstand: let er op dat er ook messen langs de bodem gaan. Zodat ook b.v. het fruit wat op de bodem ligt goed meegenomen wordt. Bij mijn blender staan er twee messen omhoog en twee naar beneden.
  • Een glazen kan: deze kan kokend hete en ijskoude substanties aan. Handig voor de soepen en de koude dranken. Ook belangrijk is dat een glazen kan schoner blijft en geen smaken of geuren aanneemt van wat je gemaakt hebt.
  • Een lang snoer: omdat de keuken vaak niet beschikt over een oneindig aantal stopcontacten.
  • Goede zuignappen: het is belangrijk dat de blender goed op zijn plek blijft staan wanneer hij op volle toeren draait. Vraag anders in de winkel of hij op volle toeren mag draaien zodat je kan zien hoe goed de blender blijft staan.
  • Ice cruchen: niet iedere blender kan het aan om ijsblokjes te vermalen. Ik heb er ooit een blender op stuk laten draaien. Het is absoluut iets wat ik mee zou nemen in de aanschaf van een nieuwe blender. Ik vind het vooral in de zomer heerlijk om ijskoude smoothies te maken.

De conclusie is dat je niet direct op de prijs hoeft te letten. Als je bovenstaande aankoop tips in gedachten houd heb je een goede blender.

Top 5 smoothies van de lezers Chowie

Ik dook voor jullie even de statistieken in om uit te zoeken welke smoothies het best bekeken zijn op Chowie. Hier is jullie top 5.

  1. Smoothie met galiameloen
  2. Groene smoothie snijbiet
  3. Te gezonde boerenkool smoothie
  4. Groene smoothie spinazie ananas
  5. Blauwe bessen komkommer smoothie

Sapcentrifuge of blender?

Zelf maak ik weinig sappen. Ik had altijd het idee dat je daar een sapcentrifuge voor nodig hebt. Totdat ik Blender Workshop ging volgen en er achter kwam dat zij haar sappen in de blender maakte. Ik vroeg haar waarom ze voor de blender koos en niet voor een sapcentrifuge. Ze vertelde me dat de sapcentrifuge echt puur sap geeft en dat zij dat te zwaar op de maag vindt vallen. Met water erbij wordt het lichter drinken, is het beter tegen de dorst en wordt het sneller opgenomen in je bloed. Met de blender en toevoeging van water maak je dan met één appel een halve liter sap, terwijl je in de sapcentrifuge bijna een hele kilo nodig hebt.

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende meningen. Ik vind dit een logische benadering en daarbij heb ik geen sapcentrifuge en wel een blender. Binnenkort maar eens een sapje maken van Blender Workshop.

Dit is geen gesponsorde samenwerking, wel een samenwerking uit een gedeelde interesse. 😀

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *