Recepten

Vier je mee, antipakjesavond hoezee!

Vandaag is het feest, we vieren antipakjesavond! Nee dit heeft niks met sinterklaas te maken en zeker niet meer zwarte piet. Dit heeft alles met koken te maken en hoe je kookt. De supermarkt ligt boordevol kant en klare maaltijd, pakjes waar je nog bijna alles aan toe moet voegen of zakjes die je heerlijke gerechten beloven. Ik beken, ik at jaren met pakjes en zakjes. Ik kocht ze het liefst in de aanbieding, drie halen en twee betalen. Tot ik bedacht dat het ook zonder moest kunnen en ik op ontdekkingsreis ging. Je zult merken wanneer je de pakjes en zakjes laat liggen, dat er een wereld van andere smaken voor je open gaat. Ik vind het persoonlijk lekkerder en vooral minder zout. Koken zonder pakjes, alle recepten die op Chowie staan voldoen er aan.

Culinair journalist Karin Luiten, van de boeken ‘Koken met Karin’ organiseert nationale antipakjesavond. Ze daagt je uit om vanavond de keuken in te duiken en een gerecht te maken zonder dat je gebruik maakt van pakjes of zakjes. En ga je dan vanavond los in de de keuken deel dit dan via social media met de #nopakjes en #apa14

Omdat het koud en guur is buiten, ben ik op zoek gegaan naar mijn top 5 stamppot recepten. Wie weet kan dat dienen als inspiratie.

  1. Stamppot pompoen en wortel
  2. Stamppot paksoi
  3. Bietenstamppot
  4. Herfststamppot
  5. Stamppot Snijbiet

Deze top 5 is gebaseerd op welke stamppot recepten het meest bekeken zijn. In mijn persoonlijke top 5 zou de bietenstamppot op nummer 1 staan. Stamppot snijbiet is ook goed te maken met spinazie. Mocht je snijbiet willen proberen en in de buurt wonen, ik heb het nog steeds snijbiet op de tuin staan in grote hoeveelheid. 😉 Dan hoor ik het wel.

Misschien ook iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *