Broodje pizza met courgette

Ik had mijn twijfels bij dit recept. Een broodje pizza uit de pan. Mijn gedachten schieten direct alle kanten op. Wordt wat er boven op de pizza ligt wel gaar? Zou de onderkant dan niet al zwart zijn? Wordt het brood wel krokant als ik er pastasaus op smeer? Of is de onderkant dan krokant geworden en de rest zompig? Zal ik dit wel proberen als ik zoveel vragen heb? Ja, gewoon doen! Misschien wordt het wel hartstikke lekker. En dat werd het 😀 Om je vingers bij af te likken lekker.

Broodje pizza

3 boterhammen
Restje pastasaus of een pot pastasaus
3 plakjes salami
1/2 courgette
1 tomaat
6 plakjes kaas, smalle afgeschaafde plakjes
Olijfolie
Koekenpan met deksel

Pak een grote koekenpan. Doe een flinke drup olijfolie in de pan en smeer dit goed over de bodem van de pan uit. Zet de pan op zacht vuur zodat deze langzaam op warmt. Smeer op de boterhammen een laag pastasaus. Snij de plakjes salami in reepjes en verdeel ze over de boterhammen. Snij de tomaat en courgette in plakjes en verdeel deze ook over de boterhammen. Scheur de plakjes kaas in stukjes en verdeel deze over de boterhammen. Leg de boterhammen in de pan en doe de deksel op de ban. Laat de boterhammen zo’n tien minuten in de pan liggen. Houd het een beetje in de gaten. Als je het vuur op zijn zachtst zet gaat het goed met je onderkant. Als de ingredienten bovenop je broodje warm en gaar zijn, kun je het vuur iets harder zetten zodat de onderkant lekker bruin en knapperig wordt. Als de onderkant knapperig is dan is je broodje pizza klaar. Jummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *